Aloe vera och andra hjälpmedel till hästar

Home / Aloe vera och andra hjälpmedel till hästar

Aloe vera och andra hjälpmedel till hästar

Trots att en hästägare ger hästen mineraler kan det hända att hästen får mineralbrist. Det är nämligen inte helt lätt att vara säker på att hästens kropp tillgodogör sig mineralerna. Många av de produkter som finns i handeln är behandlade och där händer det ofta att de går igenom tarmsystemet utan att hästen kan ta till vara på dem.  Det finns blandningar av naturliga produkter som dolomitkalk, kopparsulfat och svavel, som hästägaren kan blanda ihop själv och som hästen till fullo kan tillgodogöra sig.

Även aloe vera är en naturlig produkt som kan hjälpa hästar. Det har till exempel visat sig vara mycket effektivt med aloe vera mot eksem. Aloe vera kan hjälpa hästen vid insektsbettAloe vera kan användas som juice, antingen att ge hästen att dricka, eller att blanda upp med lite olivolja och spraya på ställena där eksemen framträder. Hästar är olika och det finns ingen garanti för att det fungerar på alla, men för många av dem har resultatet varit mycket positivt. Inom kort tid har behandlingen med aloe vera lindrat eksemen och hästen har sluppit att lida.

Använd aloe vera mot insektsbett

Insektsbett och småsår kan vara mycket plågsamma för en häst. Den kan ju inte själv klia tillbaka och kan kanske inte se vad det är som gör ont och irriterar.  I gelform eller som spray kan aloe vera appliceras på det ställe där hästens hud är irriterad och snart mår hästen bättre igen. Ett ytterligare användningsområde för aloe vera i juiceform är som saft när hästen har hosta. Det hjälper bevisligen och mildrar hostan. Aloe vera har fått sina smeknamn ”mirakelplanta”, ”första hjälpen-växt” och ”brännplanta” av en anledning, nämligen att den råder bot på många krämpor, lindrar smärtor och i det närmaste uträttar underverk. Dessutom är det en vacker växt. Det är inte att undra på att aloe vera funnit användning inom växtmedicinen ända sedan det första århundradet e.Kr.